Spring naar inhoud


Harde muziek

Beste Beatrijs,

Laatst werden we uitgenodigd door kennissen die een huwelijksjubileum vierden. Meestal zijn dat feesten in een zaaltje met veel gasten en een bandje. Ook hier ging het weer zo. Na een uur rijden propten we onszelf in een zaaltje waar we niemand kenden en waar de muziek zo hard stond dat er geen gesprek mogelijk was. Mijn vrouw spreek ik dagelijks, dus ik hoef niet naar zo’n gelegenheid om in haar oren te gaan zitten toeteren. Na een kop koffie en nog een versnapering hadden we het wel weer gezien. Omdat we ons bezwaard voelden om zo snel weer weg te gaan, namen we geen afscheid, maar vluchtten we via het toilet naar onze auto. Achteraf voel ik me hier katterig over. Hoe kunnen we dit eleganter oplossen?

Te veel lawaai

Beste Te veel lawaai,

Te harde muziek maakt feestjes tot een beproeving, en al helemaal wanneer het gezelschap uit veertigplussers bestaat die doorgaans wat minder danslustig zijn. De volumeknop opendraaien is een bekende horecatruc om het drankgebruik op te voeren, maar op een feestje van particulieren moet dat achterwege blijven. Mensen komen naar zo’n jubileum voor het contact met elkaar, niet om in een individuele cocon van herrie zwijgend drank te hijsen.

Als u voorziet dat het zo’n soort feestje zal worden (keiharde muziek, een menigte onbekenden), dan kunt u zich beter de moeite besparen. Zeg van tevoren af door middel van een telefoontje of een kaartje. Bent u onverhoopt alsnog op een onprettig feestje beland, dan gaat u weg zodra u er genoeg van krijgt. Ook al is dat na tien minuten. Neem wel afscheid. Dat hoort erbij. Schroom niet om het jubilerende echtpaar de reden van uw vroege vertrek mede te delen. Ze hebben het te druk met andere gasten en ze zullen u toch niet verstaan, want de muziek staat te hard.

Artikelen in Horeca, Huwelijksjubileum, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.



Sommige HTML is toegestaan