Spring naar inhoud


Bij twijfel betalen beide partijen

Beste Beatrijs,

Wij wonen in een straat met betaald parkeren. Voor bezoek hebben we een vergunning, zodat ik het kenteken in een app kan zetten en dan hoeft het bezoek niet te betalen. Laatst kwamen vrienden bij ons eten en ben ik vergeten deze app aan te zetten. Halverwege de avond riep iemand: ‘Is het kenteken van de auto wel ingevoerd in de app?’ en toen heb ik het alsnog gedaan. De vriend stuurt mij nu een bericht dat hij een boete heeft gekregen. Moet ik aanbieden om deze boete te betalen? Ik ben immers vergeten om de app aan te zetten.

Wie betaalt de boete?

Beste Wie betaalt de boete,

In deze situatie lijkt het me raadzaam om de kosten van de boete te delen. De ene partij is vergeten om op tijd het kenteken in te voeren. De andere partij heeft er niet aan gedacht om de ander erop te attenderen dat de app geactiveerd moest worden. Het delen van de schade lijkt de beste oplossing.

Artikelen in Smartphone, Visite, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met , .


4 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Loes schrijft

    Daar ben ik het niet mee eens Beatrijs. Als je op bezoek komt regel je zelf het parkeren. Als je dat vergeet, moet je op de blaren zetten. Het is al heel genereus van de gastheer/gastvrouw dat ze normaliter het gereduceerde parkeertarief betalen voor het bezoek. Heel verwijtend van het bezoek om deze boete zelfs maar door te sturen!

  2. Heni schrijft

    Als deze vrienden wisten dat het werkt, dan kunnen de kosten gedeeld worden. Wisten ze het niet (‘halverwege de avond riep iemand’ kan ook een gezinslid zijn), dan is de verantwoordelijkheid voor de bewoners.

  3. Janneke schrijft

    In veel gemeenten is het zo dat je 1x per vergunning per jaar een boete niet hoeft te betalen als je een brief schrijft met uitleg. Dit in het kader van te goeder trouw vergeten aan te melden.

  4. Janneke schrijft

    Als aanvulling op mijn eerdere post:

    Coulanceregeling bezoekersvergunning
    Het komt weleens voor dat u vergeet uw bezoek aan te melden of dat de aanmelding is mislukt. Heel vervelend als uw bezoek vervolgens een boete (naheffingsaanslag) ontvangt. Als houder van een bezoekersvergunning kunt u maximaal 1x per kalenderjaar deze boete laten kwijtschelden via de coulanceregeling. Wilt u van deze regeling gebruik maken, houdt u er dan wel rekening mee dat u het verzoek tot kwijtschelden binnen 1 maand na dagtekening van de boete (naheffingsaanslag) indient.



Sommige HTML is toegestaan