Spring naar inhoud


Dingen doorvertellen

Beste Beatrijs,

Een bevriende collega van mijn man kwam tussen twee afspraken door een kopje koffie bij ons drinken. Mijn man was even de deur uit en in afwachting van zijn terugkeer informeerde ik hoe het ermee ging. De collega reageerde: ‘Tja, ik weet niet of je er al iets over hebt gehoord, maar het gaat dus niet goed.  Ik lig in scheiding.’ Ik wist van niets, maar we hebben wel even goed kunnen praten. Later heb ik mijn man gevraagd hoe lang hij al op de hoogte was. Dat bleek een paar maanden te zijn. Op mijn vraag waarom hij daar niets over gezegd had, antwoordde hij dat collega had gevraagd om het voorlopig voor zich te houden. Niet iedereen hoefde het te weten. Ik ben teleurgesteld in mijn man – ik ben voor hem toch niet iedereen? Volgens mijn man is er niets aan de hand en doe ik moeilijk.

Overdrijf ik?

Beste Overdrijf ik,

Mensen die iets in vertrouwen aan een ander vertellen, gaan er meestal van uit dat dat niet voor de partner geldt. Inderdaad, uw man had dit scheidingsnieuwtje best aan u kunnen doorvertellen. Dat doen stellen meestal en dat had die collega blijkbaar ook al aangenomen.

Aan de andere kant is uw man hier niet toe verplicht. Hij nam het verzoek van zijn collega serieus en nam discretie in acht over diens sores. Ook ten opzichte van zijn vrouw. Want het is bekend hoe het gaat met vertrouwelijke informatie: dat vertelt zich altijd door. In dit geval ging het om een collega van uw man, niet iemand die tot uw beider intieme vrienden hoort. Het is voor u geen topprioriteit om op de hoogte te worden gehouden van het privéleven van die collega. Dat uw man dit nieuwtje op verzoek van zijn collega voor zich heeft gehouden siert hem. U bent er toch niet door geschaad dat u niet eerder van de echtscheiding afwist?

Artikelen in Collega's, Huwelijk en scheiding.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.



Sommige HTML is toegestaan